Hf for ordblinde

Er du ordblind, kan du tage uddannelsen som HF særligt tilrettelagt til elever med ordblindhed og med mulighed for at gå på vores kostskole. Der er ingen forskel på niveau og kvalitet, og du får samme adgang til de videregående uddannelser.

Ordblind elev på hf i Nørre Nissum

Det får du

 • Mulighed for et 3-årigt hf-forløb
 • Mulighed for at bo på kostskole
 • Adgang til læse- og skriveteknologi og digitale tekster i alle fag
 • VUC ordblinde-undervisning i dansk og engelsk på mindre hold
 • Forlænget tid ved eksamen
 • Brug af it til alle eksaminer
Fremlæggelser 960x480

Kom til inspirationsdag for undervisere og vejledere

Den 31. oktober afholder HF i Nørre Nissum inspirationsdag omkring ordblindhed. Her kan du få belyst den nyeste forskning indenfor området og høre mere om, hvordan vi forvandler forskning til konkrete redskaber.

Dagen er tiltænkt undervisere, vejledere og andre der interesserer sig for undervisning af ordblinde elever
 • Når du er optaget på HF særligt tilrettelagt for elever med ordblindhed, får du adgang til software (Appwriter/Intowords), der hjælper dig med at læse og skrive. Du kan søge om at få en SPS-computer med programmer eller bruge din egen computer. SPS-computeren kommer med styresystem og læse- og skrivestøttende program. Hvis du har din egen computer, kan du downloade Officepakken gratis via skolens licens, der også indeholder mange funktioner, som kan støtte læsning og skrivning på studiet.

  Hver uge har IT-caféen åben for alle, der har brug for at komme forbi og få it-hjælp. Her kan du også få tips og tricks til, hvordan du bruger din mobil/apps til at støtte læsning og skrivning i dagligdagen.

  På HF arbejder vi også med AI som læringsredskab i undervisningen og de muligheder det giver for at kvalificere forståelsen af de tekster, der bruges.

  Vi opfordrer til, at du benytter al den teknologi, du har brug for på din HF. Som udgangspunkt ligger alle undervisningsbøger på Nota - det digitale bibliotek - som alle ordblinde har adgang til. Hvis en elev skal bruge en bog, der ikke findes i Nota, hjælper vi med at bestille den via Studieservice.

 • Ordblindeklasserne rejser til udlandet på 2. og 3. år. På 2. år tager vi til Budapest, og på 3 år går turen til Dublin.

  Som en del af turen til Dublin arbejder vi med engelsk, der forbereder os på landets og byens historie, kultur og samfund. Under selve forløbet besøger vi seværdigheder og steder, som har relation til det, vi har arbejdet med i timerne. Der er også godt tid til at udforske stedet på egen hånd, og være sammen med vennerne i nogle andre omgivelser.

  De fleste kommer hjem med nyt gå-på-mod til engelsktimerne.

Mød andre ordblinde

Sille er ordblind og går på HF i Nørre Nissum

Mød Sille der er ordblind og går på HF i Nørre Nissum

Mød Sille
Hør om undervisning, der skaber større forståelse

Hør om undervisning, der skaber større forståelse

Mød Jakob, der i dag læser psykologi på universitetet

Mød Jakob, der i dag læser psykologi på universitetet

TV MidtVest

Mød Johanne, der ikke vil lade sig begrænse af sin ordblindhed

Mød Johanne