Musikakademiet

HF med musik i Musikakademiet er en særlig toning på VIA HF i Nørre Nissum. Her har vi fokus på musik, sangskrivning og fællesskaber. Vælg Musikakademiet i Nørre Nissum og dyrk din interesse for musik sammen med andre unge i et inspirerende musikmiljø.

Sang

Vidste du...

  • at med Musikakademiet får du en hf med adgang til de videregående uddannelser?
  • at på Musikakademiet er der tid og plads til, at du kan udfolde dig musikalsk sammen med andre?
  • at på Musikakademiet arbejder vi bredt med musik? Du modtager undervisning i korsang, i dit hovedinstrument, teori, hørelære, SDS, sangskrivning, indspilning og meget andet?
  • på Musikakademiet fordyber du dig i fire musikalske temaer - et pr. semester?
  • at de fire musikalske temaer peger frem mod, at du afslutter din hf med en koncert, som du selv planlægger?

Her bor vi!

Nørre Nissum ligger i Vestjylland midt i naturskønne omgivelser - med kun fem minutter til Limfjorden. Der er gode transportmuligheder til og fra hf.

For dig, der elsker musik

Har du musikalske ambitioner? Og vil også gerne være en del af et større fællesskab på tværs af interesser og fag?

På Musikakademiet kan du både dyrke og nyde din egen personlige musik og musiksmag. Og samtidig blive styrket i dit faglige udgangspunkt, hvis du overvejer at søge optagelse på en videregående musikuddannelse. Fx på MGK (Musikalsk grundkursus i Holstebro), på konservatoriet, universitetet eller på læreruddannelsen.

På Musikakademiet kan du naturligvis bo hjemme, men du kan også bo på vores kostskole. Her bliver du en del af det særlige fællesskab, der opstår, når I er flere unge, der bor tæt sammen i trygge og hyggelige omgivelser.

Brobygning med MGK

På Musikakademiet bliver du undervist af erfarne professionelle musikere i både teori og praksis.

Du får desuden undervisning af studerende fra MGK i Holstebro, og du møder gæsteundervisere med forskellige specialer og kompetencer. Til daglig er du desuden koblet på en musikunderviser, der er fast tilknyttet Musikakademiet. Både som gennemgående underviser og som kontaktlærer med fokus på trivsel.

I de tre semestre, der indeholder soloundervisning, er der en mindre egenbetaling.

Optagelsessamtale

Når du søger om optagelse på Musikakademiet i Nørre Nissum, bliver du indkaldt til en uformel optagelsessamtale. Her taler vi om forventninger, din erfaring med musik, og meget andet. Samtidig får du en rundvisning på hele skolens område, og du møder din kontakt- og trivselslærer, som følger dig i det daglige liv på skolen.

Der er brug for unge, der brænder for musik!

Her er øvelokaler, sammenspilsfaciliteter, klaverlaboratorium, koncertsal, indspilningsstudie og meget andet.
I flere weekender er der mulighed for at deltage i workshops, camps og øveforløb.

Du kan bo på kostskolen!

Efter skoletid kan du udfolde dig frit sammen med dine klassekammerater. I kan dyrke musik, billedkunst, boldspil og I kan bruge svømmehallen, der hører til skolen. Der er mulighed for at dyrke fitness, ridning, sejlsport, makerspace, cykle i naturen – og meget mere i alle skolens faglokaler.

Hvis du er under 18 år, er din egenbetaling fastsat i forhold til din families indkomstsgrundlag.

Et levende studiemiljø

På HF i Nørre Nissum bliver du en del af et studiemiljø, hvor dagligdagen summer af liv. Et levende studiemiljø, hvor lektielæsning, faglige aktiviteter, studiekredse, foreningsliv og fritid smelter sammen.

 

Jeg synes, det er fedt at spille musik. For mig er det et frirum, og det udfordrer mig. Jeg kan mærke fremskridt. På en scene er det som om tiden står stille. Og så er det bare et adrenalinkick. Musik er også en god og nem måde at være social på. Og du møder mange nye mennesker i musikken. Rasmus