Studierejse til Budapest

I 2015, 2016 og 2017 går udlandsekskursionen for hele 2.hf og 3.O til Budapest.

Budapest er et land, de færreste hf-elever har besøgt i forbindelse med skolen. Det er samtidig en by, hvor leveomkostningerne er blandt de laveste i de europæiske storbyer. 

Studietur til Budapest med hf i VIA


Fælles regler:

  • Eleverne skal altid følges ad i grupper på mindst 3.
  • Det er tilladt at nyde alkohol på turen, men alle skal kunne deltage veloplagte i næste dags program.
  • Alkohol må ikke indtages under ud- og hjemrejse.

Studietur til Budapest med hf i Nørre Nissum

Faglige input  

Der er gode muligheder for at perspektivere undervisningen i hf's forskellige fag. Fx gennem besøg i Mathiaskirken og/eller den store synagoge i forbindelse med religionsfaget. Eller til koncert i Ferenc Liszt-musiksalen med musikholdet. Observationer af kappebavianerne i zoologisk have kan være et led i biologi-undervisningen. Det kan også være en rundvisning i Terrorens hus i forbindelse med historie og samfundsfag, eller live-lytning til foredrag på engelsk som en del af engelsk undervisningen. Og samlet er det hele en træning af præstationer og fremlæggelser i danskfaget.

Ungarsk samfundsliv

Som introduktion til det ungarske samfundsliv har vi haft besøg af ambassadør Tom Nørring fra den danske ambassade. Og Attila Mraz fra den ungarske menneskerettighedsorganisation har fortalt om forholdene i Ungarn.

Oplev ungarsk kultur udenfor undervisningen

Der er også mulighed for at deltage i flere, frivillige aftenarrangementer som aftensejlads på floden Donau. Eller et besøg i Széchenyi-thermalbadene, fællesspisning og måske en jazzkoncert.

Hvad koster det?

  • Prisen for Budapest-ekskursionen er 2.500,- kr.
  • Prisen dækker transport med fly fra Kastrup til Budapest
  • 4 overnatninger på et hostel med morgenmad
  • Entreer til alle obligatoriske besøg.
  • Transporten til og fra København klares ved DSB-klasse-frirejse. Tak til DSB

Der er egenbetaling til valgfrie aftenarrangementer og valgfrie ture med religion, biologi og historie. Alle skal have en rejseforsikring - og pas.